• support@hramazan.com

رمضان ۱۳۹۷-۱۴۳۹

مسابقه روز ششم

حدیث ششم

سخنران: حجت الإسلام والمسلمین میثم علی پناه

موضوع سخنرانی:‌ مکارم اخلاق

بسم الله الرحمن الرحیم

الصلاه والسلام على رسول الله، و علی آله آل الله و لعنه الدائمه علی اعدائهم اعداالله الی یوم لقاء الله؛ قال رسول الله صلی الله علیه وآله و سلم : اِنِّی بُعِثتُ لِاُتِمِمُ مَکارِمُ الاَخلاق، بارها این حدیث رو شنیدید از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله که ، فرمود: علت غایی بعث من پیغمبر این بوده است که مکارم اخلاق را به اتمام برسانم ومردم متخلق به اخلاق الهی بشوند وکار به جایی برسد که اخلاق الهی، در بین جامعه اسلامی، شایع شود، رایج شود، این هدف غایی پیغمبر است، بیست وسه سال برایش خون دل خورده است، بیست وسه سال کتک خورده است، بیست وسه سال اذیت شده است، تا نهایتا من و شما مسلمان شویم، معنای این حدیث هم این است، اگر دیدید کسی ظاهر الصلاه است، مسجدی است، متدین است، شب های ماه رمضان پای منبر می­رود، پای مناجات می­رود، گریه می­کند، اهل توسل است، اما هنوز این ملکه قدسیه حس خلق دراو ایجاد نشده، دور وبری هایش از دست اخلاق بد او متاذی هستند، زن وبچه اش از اخلاق بد او در آزار هستند، بدانید این آدم از من نیست چون هنوز به آن هدف غایی بعثت راه پیدا نکرده است، در زمان پیغمبر، یک جوانی به نام سعد ابن معاذ، مجاهد فی سبیل الله، اهل انفاق، به درد بخور و مورد علاقه پیغمبر، اگر آقا در جماعات وارد می­شد پشت سر حضرت، در جنگ ها، شمشیر به دست در خدمت رسول الله، خیلی خدمت کرد خیلی کار کرد، در سن جوانی از دنیا رفت، پیغمبر شخصا در تشییع جنازه او حاضر شدند، راوی می­گوید دیدم رسول خدا، دارد سر پنجه پا راه می­رود؛ عرض کردم یا رسول الله، چرا پایتان را کامل بر روی زمین نمی­گذارید؟ فرمودند: نمی بینی انقدر ملائک الله آمده است که جا نیست، شخص آقا جنازه سعد را درون قبر گذاشت، شخص آقا برایش تلقین خواند، شخص آقا برایش لحدهایش را چید، با دست مبارک هم قبرش را بست، به قول مرحوم شاطر عباس صبوحی رحمه الله علیه ،

قربان وفا،تم به وفاتم گذری کن

تا،بوت مگر بشنوم از رخنه تابوت

حضرت همه­ی این کارها را انجام داد، مادر سعد شاهد رفتار متفاوت این آقا بود، ذوق زده شد. آمد کنار قبر بچه اش، یک نگاهی کرد به قبر بچه اش وگفت: مادر هنیا لک الجنه؛ پیغمبر سر مبارکشون رو آوردن بالا، نگاهی کردن به این پیره زن، فرمودند از کجا مطمئنی که بچه ات الان به بهشت رفته است؟ که اینجوری داری بهشت را به نامش می­کنی؟ آن هم توقع نداشت آقا با او اینطور صحبت کند، عرض کرد یار سول الله اگر پسر من بهشتی پس چرا شما برایش سنگ تمام گذاشتی و در میدان آمدی؟ حضرت فرمودند: درست است که پسر تو مجاهد فی سیبل الله، اهل انفاق بود، اهل خیر بود ومورد علاقه من پیغمبر هم بود، اما د رکنار همه این خوبی هایش یک نقطه ضعف داشت، عزیزان اسلام دین اخلاق است؛ قرآن وقتی می­خواهد پیغمبر را معرفی کند، در بین سایر صفات حمیده حضرت انگشت می­گذارد روی حس خلق آقا، می­فرماید: إنک لعلى خلق عظیم، پیغمبر را با اخلاقش معرفی می­کند، بعدهم میفرماید: لو کنت فظا غلیظ القلب لانفضوا من حولک، اگر این اخلاق خوب نبود، تمام این کسانیکه دور تو بودند از اطرافت می­رفتند؛ سرمایه اصلی تو پیغمبر برای جذب مردم و دعوت مردم به سوی خدا همین اخلاق است، یعنی اگرکوه حسانت در نامه عملت باشد، کنارش حس خلق نباشد قیامت به درد تو نمی­خورد، آقا فرمودند این جوان خیلی جوان خوبی بود، اما در کنار همه خوبی هایش یک نقطه ضعف داشت، وان نقطه ضعف این بود: هرزگاهی که در منزل به واسطه پیشامد های مختلف عصبانی می­شد، حرف هایی می­زد، کارهایی می­کرد، که دل زن وبچه اش را به درد می­آورد، ناراحتشان می­کرد، تا این ها از او راضی نشوند بهشت رفتنه او به تاخیر می­افتد، واین راهم بدانید عزیزان، بزرگ ترین حق الناس که به ذمه ماست، حق زن وبچه است؛ اگر از قید این حق خلاص بشویم شاید در مابقی حقوق مردم، خدا با مماشات بکند و الی فلا. استاد ما می­فرمودند اگر از من سوال بکنند، عادل ترین امام جماعت کیست؟ من می گویم عادل ترین امام جماعت: ان آقایی است که وقتی در خانه اش سر سجاده می­ایستد، وتکبیره الاحرام میگوید و نماز را قامت می­بندد ومی­گوید: الله اکبر، زن وبچه اش میدودند می روند با میل و رغبت به او اقتدا می­کنند. آی روزه داران عزیز، آی کسانی که روزه می­گیرید، نکند روزه داری در اخلاقتان تاثیر منفی بگذارد، یک جوری تندی کنی که فرزند خردسالت که هنوز درک کافی از دین ومعارف دین ندارد، نبست به روزه وماه رمضان بد بین بشود؛ در ماه رمضان باید خوش اخلاق تر بشویم، در ماه مبارک رمضان باید لطیف تر بشویم، این را از خودمان بپرسیم، آیا زن وبچه ما وخانواده ما، در کنار ما احساس خوشبختی وامنیت دارند؟ امیدواریم که خداوند به حق شهید این ماه آقا امیرالمومنین ارواحنا له الفدا توفیق تخلق به اخلاق الهی را بیشتر از گذشته به همه ما کرامت بکند.

والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته

طبق مطالب مطرح شده بزرگترین حق الناس ، حق چه کسانی است؟

۱- پدر و مادر

۲- همکار و شریک

۳- همسر و فرزندان

۴- دوست و برادر دینی

 

گزینه صحیح: ۳

درباره ما

مسابقه بزرگ حدیث رمضان همه ساله در ماه مبارک رمضان به همت موسسه انصار الحسین علیه السلام برگزار می گردد .
در این مسابقه کارشناسان برجسته علوم دینی به صورت روزانه حدیثی از احادیث گران سنگ اهل بیت عصمت و طهارت را بررسی خواهند نمود که از خلال مطالب ارائه شده توسط این عزیزان سوالاتی مطرح خواهد گردید .
سالانه بیش از ۱۰.۰۰۰ نفر از روزه داران ماه مبارک رمضان در این مسابقه شرکت نموده و در نشر معارف اهل بیت علیهم السلام سهیم می گردند .