حدیث ششم
سخنران: حجت الاسلام والمسلمین معاونیان
موضوع سخنرانی: کمک به هم نوع
بسم الله الرحمن الرحیم
از شاه مردان شیر یزدان امیرالمونین(علیه السّلام) روایتی نقل شده است که آن حضرت فرمودند: «إِنَّ حَوائِجَ النّاسِ إِلَيْكُمْ نِعْمَةٌ مِنَ اللّه ِ عَلَيكُمْ فَاغْتَنِمُوها» پروردگان جهانیان، اصولا احوالات آدمیان را به گونه ای آفریده است که بعضی از آن ها بر بعضی دیگر، در امور مختلف، برتری دارند. یا در رزق، یا در استعداد، یا در قدرت، یا در ثروت و همه، حال شان یکسان نیست و برخی، در گاهی از اوضاع، نیازمند دیگران می باشند. مولا می فرمایند: این که عده ای از مردم به تو نیازمند باشند و حوائج شان را به سوی تو آورند و از تو بخواهند؛ نعمتی است از طرف خداوند به تو. این که تو محتاج دیگران نباشی و دیگران محتاج تو باشند و دست نیاز به سوی تو بیاورند، این نعمتی است از خدا و این نعمت را باید مغتنم بدانی و فرصتی غنیمت که حوائج آن ها را برآوری تا شکر چنان جایگاهی را کرده باشی.
باز، شبیه همین مضمون از مولایمان امام رضا(علیه السّلام) نقل شده است که فرمودند: «حوائج و نیازهای مردم بر شما، از منت هایی است که خداوند بر شما نهاده است. بنابراین، شما خسته نشوید بر این که خداوند، این همه نعمت بر شما باریده است.» مباد از این که از کثرت مراجعات مردم و درخواست های مردم به شما، ملول بشوید و احساس خستگی و فرسودگی کنید. یعنی: زِ بامی که برخواست، مشکل بشیند.
اگر تو گفتی که خسته شده ام از این که این همه مردم از من درخواست می کنند و حوائج خودشان را می خواهند، خداوند این نعمت را به کسی دیگر خواهد داد و چنین جایگاهی، از شما دریغ خواهد شد.
بنابر این، مردانه و استوار بکوشیم تا حوائج نیازمندانی را که خدا منت گذاشته و آن ها به سوی ما آمده اند برآوریم و کمک کنیم مردانه و جوانمردانه به مولا علی اقتدا کنیم.
یکی از نعمتهای خدا به بندههایش، چیست؟
۱. سلامتی و تندرستی
۲. قرضالحسنه دادن
۳. احترام به پدر و مادر
۴. برطرفکردن نیازهای مردم
پاسخ صحیح: گزینه ۴