| قالب جوملا | کولر صنعتی | گرماتاب | اسکوتر برقی | وی پی ان | دوربین مداربسته | دبل استار
  • support@hramazan.com

رمضان ۱۳۹۷-۱۴۳۹

مسابقه روز هشتم

حدیث هشتم

سخنران: حجت الإسلام والمسلمین میثم علی پناه

موضوع سخنرانی:‌ پرهیز از شهوات

بسم الله الرحمن الرحیم

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَه وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ

قال مولانا امیرالمومنین(علیه افضل صلاه المصلین): طَهِّروا أنفُسَکُم مِن دَنَسِ الشَّهَواتِ، تُدرِکوا رَفیعَ الدَّرَجاتِ، وجود نازنین مولایمان حضرت امیرالمومنین (ارواحنا له الفداه) در این حدیث به نکته ی مهمی اشاره می کند که بیشتر باید مورد توجه نسل جوان ما باشد، حضرتشان فرمودند اگر وجود خودتان را از آلودگی و دنائت شهوات دور نگه دارید، مقامات بلندی را خدا به شما نشان می دهد، نادیدنی هایی به چشمتان می آید که بعد از دیدن آن نادیدنی ها دنیا از چشمتان می افتد، چقدر این دو بیت زیباست:

اگر لذت ترک لذت بدانی دگر لذت نفس لذت نخوانی

هزاران در از خلق بر خود ببندی گرت باز باشد دری آسمانی

بی جهت نبود که اولیاء خدا، چشمشان را از این دنیا برداشته بودند، یعنی خیلی وقت ها جلوات دنیا برای اینها می آمد، اما اینها اعتنا نمی کردند، چون آن جلوه ی بالاتر را دیده بودند، شاید الآن عزیزانی که این برنامه را می بینند با خودشان بگویند این آقا نفسش از جای گرم در می آید، آخر ترک شهوت که به این راحتی ها نیست، بله، مولا فرمود وجودتان را از دنائت و پستی و رذالت شهوات پاک نگه دارید، اما این عملی کردن آن خیلی سخت است، چطور انسان می تواند در این شرایط، وجودش را از شهوات پاک نگه دارد؟ من هم این حرف را قبول دارم اما یک چیزی خدمت شما بگویم، و آن این است که ترک شهوت سکه ای است که دو رو دارد، یک رویش خیلی تلخ است، اگر کسی بتواند آن تلخی را تحمل بکند، بگذرد این روزگار تلخ تر از زهر، بار دگر روزگار چون شکر آید.

مثال قرآنی اش حضرت یوسف است، شما خیال می کنید یوسف برای ترک شهوت هزینه نکرد؟ تلخی نکشید؟ چرا؛ بالاترین تلخی ای که تحمل کرد این بود که بدون گناه به او تهمت فحشا زدند، به قول صائب:

بی گناهی کم گناهی نیست در دیوان عشق یوسف از دامان پاک خود به زندان می رود

انداختند او را در زندان، کنار افراد بد، کتک خورد، هتک حرمت شد و تمام اینها هزینه هایی بود که بابت ترک شهوت پرداخت کرد، اما نهایتا برنده ی قصه که بود؟ آن کسی که شهوترانی کرد؟ یا آن کسی که مثل یوسف دامنش را از گناه پاک نگه داشت؟ خدا همین یوسفی که ته چاه انداخته بودند او را، عبد زر خرید بود، تهمت فحشا به او زده بودند، زندانی اش کرده بودند، چنان برد او را بالا که شد آقای مصر، شد عزیز مصر، حالا نوبت آن روی دوم ترک شهوت است، اگر کسی بتواند آن تلخی را تحمل بکند که البته کار سختی است، قطعا در مرحله ی دوم آن شیرینی نصیبش می شود، که وقتی زلیخا آمد مقابل مرکب یوسف(سلام الله علیه) دیگر پیر شده بود، از ریخت و قیافه افتاده بود، حضرت یوسف را که دید دو جمله گفت، گفت سبحان الذی جعل العبد ملوکا بطاعته والملوک عبیدا بمعصیته، منزه است خدایی که افراد زیر دست را به واسطه ی ترک شهوت، به واسطه ی عفت و تقوا، پاکدامنی می برد بالا و افراد بالا دست را به واسطه ی بی عفتی از اوج عزت به حضیض ذلت می کوباند، من گرفتار این مسئله شدم. الآن شاید خیلی از عزیزانی که این برنامه را می بینند، با خودشان می گویند، آقا چطور می شود که ما وجودمان را از شهوت پاک نگه دایم؟ یک راهکار عملی به ما ارائه بکن، شرط اول قدم در این مسیر، طبق روایات ما مراقبت از چشم است، گفت:

غسل در اشک زدم کاهل طریقت گویند پاک شو اول و پس دیده بر آن پاک انداز

از وجود نازنین مولای ما امام صادق(علیه السلام) سوال شد یابن رسول الله، چه شد که یوسف موفق شد در آن امتحان خطرناک سخت نمره قبولی بگیرد و از آن امتحان سربلند خارج بشود؟ آقا امام صادق(ارواحنا فداه) جواب زیبایی داد، فرمود والله یوسف یک نظر در چهره زلیخا نیانداخت، که اگر یوسف هم از چشمانش مراقبت نمی کرد، هیچ بعید نبود که دامنش به لوث گناه آلوده بشود، امروز با توجه به شیوع این شبکه های اجتماعی، با توجه به دسترسی سهل و آسان به مراکز فساد ولو مجازی وظیفه ی ما در این زمینه خیلی قوی تر و خیلی سنگین تر از قبل است، جوان عزیز، در این ماه مبارک رمضان، مراقب چشمت باش، اینطور نباشد که به تعبیر پیغمبر، بعضی ها از روزه داری فقط گشنگی و تشنگی را بفهمند و چیز دیگری عائدشان نشود. ان شالله این روزه های ما موجب تزکیه ما موجب تهذیب ما و موجب پاک بودن وجود ما از دنس شهوات بشوند، که فرمود هر کسی از این دنائت و رذالت خودش را پاک نگه دارد، مقامات بلند را خداوند نصیبش می کند، این مقامات نصیب همه ی شما.

 

والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته

طبق فرمایش امام صادق (ع) کدام عمل یوسف پیامبر باعث شد دامنش به گناه آلوده نگردد ؟

۱- تقوای الهی و پرهیز از گناهان صغیره

۲- مراقبت شدید از چشم و نگاه نکردن به زلیخا

۳- توسل به خداوند متعال و طلب کمک از او

۴- عبرت گرقتن از رفتار زلیخا

 

 

گزینه صحیح: ۲

درباره ما

مسابقه بزرگ حدیث رمضان همه ساله در ماه مبارک رمضان به همت موسسه انصار الحسین علیه السلام برگزار می گردد .
در این مسابقه کارشناسان برجسته علوم دینی به صورت روزانه حدیثی از احادیث گران سنگ اهل بیت عصمت و طهارت را بررسی خواهند نمود که از خلال مطالب ارائه شده توسط این عزیزان سوالاتی مطرح خواهد گردید .
سالانه بیش از ۱۰.۰۰۰ نفر از روزه داران ماه مبارک رمضان در این مسابقه شرکت نموده و در نشر معارف اهل بیت علیهم السلام سهیم می گردند .